maanantai 21. joulukuuta 2015

Osa 2. Alle mun sateenvarjon

Dashwoodin sisarusten tarina saa jatkoa. Toivottavasti tämä osa täyttää mahdolliset odotuksenne, vaikka sen pituus onkin viime osasta kuluneeseen aikaan verrattuna melko säälittävä. Parasta kai, etten pitkitä tätä enää yhtään. Lukemaan, olkaa niin hyvät!

VIIMEKSI TAPAHTUNUTTA: Päähenkilömme olivat velipuolensa Johnin ja Fanny Ferrarsin häissä. Sisarusten yleinen mielipide Ferrarseista ei ole erityisen myönteinen, mutta siitä huolimatta Elinor teki tuttavuutta Fannyn veljen Edwardin kanssa.
   Henry Dashwoodin, Elinorin ja Mariannen isän, kuoleman jälkeen perheen kotitalo Norland jäi Johnille ja Fannylle. Elinor ja Marianne sekä heidän pikkusiskonsa ja äitinsä joutuivat etsimään uudet asunnot.

♦♦♦

Osa 2. Alle mun sateenvarjon


♦♦♦        



"Hyvää huomenta rakkaat kuulijat, kuuntelette Barton City Stationin aamulähetystä! Minä olen Carson Stewart ja seurassanne kello yhdentoista uutisiin asti..."



"Kello on puoli yhhdeksän ja seuraavaksi soi Stupid Cupid."
   Puoli yhdeksän, ehtisi siis hyvin juoda kahvin ennen töihinlähtöä. Elinor kaatoi itselleen kupillisen hyräillen hajamielisesti kappaleen mukana. "Stupid Cupid, stop picking on me..."


Asetuttuaan mukavasti nojatuoliin hän maistoi kahvia ja irvisti. Hän oli taas keittänyt siitä liian laihaa. Makuuhuoneen ovi avautui narahtaen. Elinor toivotti sisarelleen hyvät huomenet.
   "Heräsithän sinäkin", hän hymyili.

 "Oli yövuoro", Marianne mutisi samealla aamuäänellä ja pyyhki hiuksia silmiltään. Lattia tuntui kylmältä paljaiden jalkojen alla, ja hän astui nopeasti matolle. "Ihmettelisit ennemmin, että olen ylhäällä näinkin aikaisin." 
   "Ei kai sinulla tänä iltana ole töitä?" 
   "Ei, vapaapäivä", Marianne vastasi oitis. "Kuinka niin?"

"Middletonit kutsuivat syömään", Elinor muistutti ja tyhjensi kahvikuppinsa lavuaariin.
   "Taasko?" Marianne voihkaisi. "Vastahan me muutama viikko sitten..."
   "Älä viitsi, John on vain.. ystävällinen", tummempi sisar sanoi. 
   "Pikemminkin suureellinen", Marianne tuhahti ja maistoi hänkin kahvia. "Aika laihaa", hän sanoi sitten. Elinor jätti kommentin omaan arvoonsa ja jatkoi: "Olisi epäkohteliasta kieltäytyä."

"Mutta tänään on perjantai!" Marianne protestoi. "Ja minun täytyy harjoitella..."
   "Siitä huolimatta. Kyllä meidän täytyy mennä. Vaikka Johnilla onkin vähän taipumusta liioitteluun..."
   "Mary kyllä tasapainottaa sitä piirrettä hänessä. Vähäeleisempää ihmistä en ole ikinä tavannut."
   "Älä viitsi", Elinor torui taas. "Oletko muuten nähnyt laukkuani?"
   "Ai Guccia? Minä taisin lainata sitä yhtenä päivänä..."

"Onhan se täällä!" Elinor mutisi ja vilkaisi kelloa. "Täytyy mennä. Muista kastella kukat!"
   "Katsotaan jos ehdin", Marianne huusi sulkeutuvalle ovelle. Hän ehti kuulla sisarensa hymähdyksen juuri ennen kuin ovi läimähti kiinni. Marianne virnisti itsekseen ja kohotti kahvikupin huulilleen. Hän vilkaisi heidän pientä "puutarhaansa", joka oli Elinorin ainainen huolenaihe. Mariannen arvioi kukkien pärjäävän vielä jonkin aikaa ilman vettä, joten hän päätti siirtää kastelua myöhemmäksi.
    Radiossa soi I only want to be with you. Marianne lauloi hetken aikaa Dusty Springfieldin mukana ääntään availlakseen.



Sitten hän siirtyi pianonsa ääreen. Ilta kuluisi joka tapauksessa Middletonien luona, joten olisi parasta ryhtyä töihin. Pomo oli vihjaillut, että hän saisi laulaa jossain ensi kuun jazz-illoista. Marianne kuitenkin tiesi mitä se tarkoitti: tuplasti enemmän töitä iltaisin ja viikonloppuisin baarin puolella.



Marianne selaili kuumeisesti nuottejaan. Hän oli harjoitellut , mutta mikään kappale ei tuntunut tarpeeksi hyvältä. Lopulta hänen silmiinsä osui iso paperinippu, jonka päälle oli kirjoitetu Billie Holiday. Sormet alkoivat tapailla surumielistä sävelmää ja pian hänen vahva äänensä kaikui pienen asunnon tiiliseinistä.

♦♦♦



Keskuspuiston läpi kävely oli Elinorin ehdoton suosikkireitti töihin. Reitti oli nopeampi kuin pääkatua, Mall Avenueta, pitkin kävellen, ja sen lisäksi Elinor piti puiston maisemista. Ruska oli värjännyt puistokatua reunustavien koivujen, pajujen ja vaahteroiden lehdet väreillään, ja yleensä ihmisiä vilisevä puisto oli aamuisin ihanan autio ja hiljainen.



Sinä aamuna kuitenkin jotkut muutkin olivat valinneet Keskuspuiston kävelyreitikseen. Elinor tunnisti heidät jo kaukaa. Fanny Ferrars - ei vaan Fanny Dashwood, hän joutui korjaamaan mielessään - ja tämän Edward-veli.
















"No mutta huomenta Eleanora!" Fanny sirkutti, kun he olivat kuuloetäisyydellä toisistaan. Elinor hymyili tyynesti ja oli avaamassa suunsa, mutta Edward oli nopeampi.
   "Hei, Elinor", hän korjasi Fannyn puolesta. Elinor vastasi tervehdykseen ja hänen hymynsä leveni. Hän ei ollut nähnyt kumpaakaan häiden jälkeen. Fannyn kohdalla se ei ollut mikään menetys, mutta hän ei olisi pannut pahakseen, vaikka olisikin törmännyt Edwardiin uudestaan. Elinor kirosi mielessään. Tietysti miehen täytyi olla juuri tänään Fannyn kanssa.



"Mukava nähdä", Elinor sanoi lähinnä Edwardille.
   "Niin on", tämä vastasi kohteliaasti. "Ja olisi mukava nähdä uudestaan jonain päivänä... vaikkapa lounaalla?"
   "Kuulostaa hyvältä", Elinor takelteli yllättyneenää suorasukaisesta ehdotuksesta, jollaiset eivät olleet lainkaan Edwardin tyyliä. "Minä -"



"Olisi todella mukavaa jutella pidempään, mutta Elinorilla on varmasti kauhea kiire", Fanny tokaisi aavistuksen ärtyneenä, unohtaen teeskennellä muistavansa Elinorin nimen väärin. Edward käänsi kiusaantuneena katseensa. "Emmehän kehtaa pidätellä häntä kauempaa. No, nähdään taas!"


























Niine hyvineen Fanny lähti kävelemään mairea ilme kasvoillaan. Edward seurasi sisartaan vilkaistuaan Elinoria pahoittelevasti. Elinor jatkoi kuitenkin matkaansa hymyssä suin. Hän katsoi onnellisena pilvetöntä taivasta ja hyräili kävellessään Stupid Cupidia.
   Syksyn värit olivat todellakin kauniit.

♦♦♦





He seisoivat Middletonien oven edessä kymmentä yli kuusi. Taivas oli tummunut tunteja sitten ja alkoi olla viileää.
   "Ollaan myöhässä", Elinor sanoi ärtyneenä soitettuaan ovikelloa.
   "Anteeksi, se oli minun syyni", Marianne vastasi apeasti. "Ensi kerralla olen ajoissa."
   "Sinä sanot aina noin." Kuului vaimeita askelia, ja sitten vaalea nainen ilmestyi lasioven taakse.



"Tervetuloa", Mary sanoi lakonisesti avatessaan ovea. Hän halasi pikaisesti heitä molempia. "Voitte jättää takit naulakkoon, minun täytyy palata keittiöön."



Marianne ja Elinor tekivät työtä käskettyä ja seurasivat sitten Marya ruokasaliin. John ja joku vieras mies istuivat jo pöydässä, johon Mary jakeli epämääräisen näköistä muhennosta sisältäviä kulhoja.
   "Käykää istumaan", hän kehotti. John käänsi katseensa vieraisiin.

"Eivätkös ne ole lempiserkkuni!" punatukkainen mies huudahti kovaan ääneen leveästi hymyillen. "Istukaa, istukaa! Me tässä teitä odottelimmekin."



He kävivät pöytään ja seurueeseen liittyi harmaatukkainen nainen, joka oli ilmestynyt oviaukkoon.
   "Istu sinäkin alas, äiti, ettet väsytä niitä polvia", Mary sanoi vanhemmalle naiselle.
   "Istutaan kun ehditään", Maryn äiti mutisi. "Lopettaisit sinäkin tuon hössöttämisen."
   "Hauska nähdä teitä, rouva Jennings", Elinor tervehti ja Marianne nyökytteli ilahtuneena. Päivällisestä tulisi takuulla viihdyttävämpi, kun teräväkielinen rouva Jennings oli muakana.
   "Niin teitäkin, tytöt."



Elinor käänsi kysyvästi katseensa vieraaseen mieheen, joka istui Mariannen vieressä.
   "Saanko esitellä ystäväni!" John huudahti suurieleisesti. "Chris Brandon, tässä ovat serkkuni Marianne ja Elinor Dashwood. He ovat vuokranneet sen minun keskustan asuntoni."



Tumma mies kääntyi katsomaan heitä surumielisillä silmillään. Hän nyökkäsi molemmille kohteliaasti, muttei juurikaan hymyillyt.
   "Christopher on minun naapurini Devon Lakessa", rouva Jennings ilmoitti tyytyväisenä.


"Hän on armeijan leivissä, sotilasarvoltaan eversti", hän tiedotti sitten ja katsoi sitten Mariannea salaliittolaisen elkein. "Ja minun tietääkseni naimaton."
   Marianne huokaisi. Rouva Jenningsin elämäntehtävä ja suurin huvitus oli ihmisten parittaminen, ja nyt kun hänen oma tyttärensä oli ollut melkein kymmenen vuotta aviossa, hän oli ottanut kohteekseen Dashwoodin sisarukset.

Pelastaakseen Mariannen Elinor vaihtoi puheenaihetta: "Emme tienneetkään, että tekin olette täällä."
   "Tulin everstin kyydissä. Minä vietän aina talvet Maryn ja Johnin luona, Devon Lakessa on niin huonot kulkuyhteydet", hän selitti viitaten naapurikaupunkiin, "Paitsi tietenkin jos omistaa auton, niin kuin eversti. Hän on kyllä kamalan hyvä kuski, yleensä..."


"Mutta Devon Lake on erinomaista metsästysmaata!" huudahti John. Hän tunsi tarvetta puuttua keskusteluun oltuaan niin kauan puhumatta.  "Viime syksynä, kun olimme sorsametsällä - muistatko Chris? - niin, viime vuonna..."
   "Linja-autotkin kulkevat niin huonosti, ai kamala", rouva Jennings jatkoi välittämättä Johnista.
   Ja siitä eteenpäin keskustelu jatkui Johnin ja rouva Jenningsin kertoessa omia asioitaan toistensa päälle. Ainoa tauko heidän loputtomaan puhetulvaansa tuli, kun Marianne erehtyi kysymään Marylta, mitä lapsille kuului. Sitä seurasi Maryn yksitoikkoinen selonteko Anna-Marian viimeisimmistä harrastuksista, kouluarvosanoista ja kavereista.

Mary oli kohtelias ja ystävällinen, mutta kerrassaan ikävystyttävää seuraa. Hän on yleensä hyvin vaitonainen, mikä saattoi johtua siitä, ettei hänellä liiemmin ollut mitään mielenkiintoista sanottavaa. Ainoa häntä liikuttava puheenaihe oli hänen omat lapsensa.
   Middletonien kohdalla piti paikkansa se, että vastakohdat täydentävät toisiaan. John oli erittäin puhelias ja vieraanvarainen. Hän järjesti mielellään sellaisia illanviettoja ja nautti saadessaan kerättyä paljon ihmisiä ympärilleen. Mutta hänen vitsailunsa ja lörpöttelynsä kävi ajoittain yhtä tylsäksi kuin Maryn viileä vaitonaisuus.



Kun he siirtyivät jälkiruokaan, rouva Jennings vihjasi Mariannelle, että vanhalle pianolle olisi hyvä saada käyttöä.
   "Soitatteko te?" Brandon kysyi Mariannelta, joka nyökkäsi. Hän oli tyytyväinen päästessään hyvällä syyllä pois ikävystyttävästä keskustelusta.
   "Kyllä minä soitan."
   "Marianne on todella lahjakas", Elinor sanoi häivä isosiskomaista ylpeyttä äänessään.



Marianne istahti pianon ääreen. Pöly koskettimilla kertoi, ettei pianoon tosiaan oltu koskettu aikoihin. Joku oli kuitenkin jättänyt nuottitelineelle Kuutamosonaatin nuotit. Marianne hymähti hiljaa muistaen, miten oli aikoinaan tapellut Sonaatin kanssa opetellessaan soittamaan klassista musiikkia.




Sormet löysivät kuin itsestään oikeille koskettimille, ja Marianne sai vanhan soittimen soimaan kirkkaana ja kauniina. Surumielinen sävelmä soljui eteenpäin ensin tasaisesti, sitten kiihtyen, sitten taas hidastuen. Chris Brandon kuunteli soittoa vaiteliaan ihastuksen vallassa, ja hänen silmiinsä tuli, jos mahdollista, entistäkin surumielisempi katse.

♦♦♦



Sää oli ulkona lauhtumassa, mutta Elinor oli tyytyväinen päästessään sisälle tihuttavasta sateesta. Hän avasi ravintolan oven ja astui nopeasti sisälle sulkien sateenvarjonsa.



He saivat hiljaisen nurkkapöydän, mikä oli Elinorin mieleen. Hän ei ollut aikaisemmin käynyt siinä ravintolassa, mutta Edward oli suositellut paikkaa. Elinor puisteli vedet sateenvarjosta ja he istuutuivat.
   "Kiitos kutsusta", Elinor sanoi sitten.
   "Ilo on minun puolellani", Edward totesi vastaukseksi hymyillen.



He siemailivat vaitonaisina vesilaseistaan. Elinor oli yllättynyt Edwardin soitosta. Hän oli kuvitellut, että mies olisi unohtanut asian heidän edellisen kohtaamisensa jälkeen, mutta tässä he nyt kutienkin olvilat. Elinor yritti kuumeisesti keksiä jotain mielenkiintoista sanottavaa.



Heidän tilaamansa annokset saapuivat.
"Mitäs pidät?" Edward kysyi. Elinor maistoi salaattiaan, ja myönsi pitävänsä siitä. Päälle oli pirskoteltu sitruunamehua juuri sopivasti. Paikka oli muutenkin miellyttävä, ja Elinor hämmästeli, ettei ollut aikaisemmin käynyt siellä.



"Eräs ystäväni suositteli paikkaa minulle", Edward kertoi. "Hän kehui erityisesti näitä porsaankyljyksiä."
   "Minä en syö lihaa", Elinor sanoi ja pelkäsi samassa kuulostaneensa liian hyökkäävältä.



"Etkö?" Edward kysyi hämmästyneenä. "Mutta sehän on hienoa! Toivoisin itsekin pystyväni siihen." Sitten he uppoutuivat kiihkeään keskusteluun, ja vaihtoivat näkemyksiään arvoistaan ja mieleipiteistään. Äskeinen kiusallinen hiljaisuus oli mennyttä ja Elinor pani ilahtuneena merkille, miten vaivatonta Edwardin seurassa oli olla.

♦♦♦

Toisen osan loppu. Minä toivotan teille, rakkaat ystävät, hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! Näissä merkeissä tapaamme jälleen vuoden 2016 puolella. Muistakaa syödä hyvin. ♥

26 kommenttia:

  1. Fanny kyllä vaikuttaa just sellaselta ylenkatseelliselta "hienostorouvalta" että on kuule vertaansa vailla :D Edward on tosin ihan mukiinmenevän oloinen - olkoonkin Ferrars. Toivottavasti Elinor ja Edward saavat vielä jotain juttua aikaiseksi ;3
    Mary ja (toinen?) John tulivat kyllä vähän puun takaa, mutta minkäs sille voi, jos ne kirjassa mainittiin näin :D Ihana pariskunta, Marykin tosi sievä! (mistä latasit muuten Maryn hiukset? Koristais munkin peliäni aika mukavasti :3)
    Hän Christopher Brandon on kyllä kans melko nams-materiaalia ;) Ehkäpä Marianne saa oman juonensa päästä kiinni hänen kanssaan?
    Että, tässä on niin paljon meneillään! Ja niin paljon ootettavaa, niin paljon tapahtuvaksi! Pitääkö mun lukea se kirja, en jaksa oottaa :'D
    Jatka ihmeessä! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osuva kuvaus Fannysta :P Edward on kuitenkin kenties veistetty eri puusta kuin muu perhe. Saapa nähdä, mitä heidän välilleen kehittyy, vai kehittyykö mitään. Voi luoja näiden Johnien kanssa... Alkuperäisessä tarinassa on kolme Johnia. Pistää miettimään, oliko 1800-luvun Englannissa edes mitään muita miehennimiä? Kieltämättä ne tuli tähän kohtaan aika randomisti, enkä edes osaa snaoa, onko ne tarinan kannalta kovin merkittäviä :D Tuolla mukana ne nyt kuitenkin menee. Lisään Maryn hiukset kysyttyihin ladattuihin, jotka löytyy CM:n puolelta :) Rakastuin itse Chrisiin ♥ Hahaa, mukavaa jos tämä saa pidettyä otteessaan :) Kiitos paljon kommentista! :>

      Poista
  2. Mä arvasin että jommallekummalle tytöistä tulee sutinaa noiden veljesten kanssa. :D Edward ja Elinor olisivat hyvä pari. Marianne taas sopisi yhteen tuon tumman herrasmiehen (Chris?) kanssa. Hyvää joulua ja onnellista uuttavuotta sinnekin ja muistan syödä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin arvattu! :) Kieltämättä Edward ja Elinor sopisivat toisilleen. Jää nähtävksi, kuka päätyy yhteen kenenkin kanssa. Kiitoksia kommentista! :)

      Poista
  3. Hihii, jatkoa täälläkin! :D

    Fanny on kyllä suoraansanottuna ylimielisen ämmän oloinen.. :D Just tollanen hienohelma ns. paremman luokan kansalainen.
    Edward taas vaikuttaa oikeinkin mukavalta ja sopivalta miekkoselta Elinorille ;)
    Mariannellekin nyt joku mies jostakin :D Christopher vaikuttaa ainakin ihan mukiin menevältä! (miks en yhtään muista leffan tapahtumia, ei oo ees kauaa aikaa kun sen kattelin :D voishan sen kirjankin ehkä joskus lukea, oon niin laiska vaan alottamaan mitään..)

    Jatkelehan ihmeessä! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihdoin ja viimein, voisi sanoa :D Fanny on mitä on, minusta oli hauskaa tehdä siitä oikein tuollain oman elämänsä täydellinen nainen. Edward taas on mukavan miehen perikuva :D Mariannelle on todellakin luvassa jos jonkunlaista sutinaa... No ihan hyväkin ettet kaikkia leffan tapahtumia muista, säilyy jännitys jonkun aikaa ;D Kiitos kommentistasi! :)

      Poista
  4. Onpa kiva nähdä osaa täälläkin!
    Osaapa Fanny kyllä olla rasittava ihan jo siminä, harmi vaan että samanlaisia on ihan ihmisinä...
    Mutta Elinor ja Edward, tuitui. Saapahan Fannykin vähän nenilleen jos parille syntyy jotain vakavaa
    Marianne tarvitsee kyllä todellakin jonkun, onneksi hänelle ilmeisesti on tulossa jotakin :)

    Jatkoa odotan :)
    Ja ainiin, hyvää joulua sinullekin (ja muista myös sinä syödä!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin oli kiva nähdä osa vihdoin ja viimein valmiina :D Tuo on kyllä niin totta, todella ärsyttävää että ärsyttäviä ihmisiä on olemassa! Fanny ei tosiaan hyvää tykkäisi, jos Elinor ja Edward menis kimppaan. Mariannella olis miehelle käyttöä, saas nähdä kuinka käykään. Kiitos kommentista ja hyvää joulua nyt vielä uudestaan! :)

      Poista
  5. Olipas mukavaa päästä lukemaan jatkoa tälle! Pituus oli oikein hyvä, koska osassa oli paljon pohjustusta. Toivon todella että molemmat tytöt löytävät rinnalleen jonkun ihastuttavan ihmisen!

    Tulehan ilmoittelemaan toki jatkosta. Ja hyvää joulua sinullekin!

    - JAMIE

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentista! :) Tulen toki huutelemaan tulevista osista ;)

      Poista
  6. Nyt pääsin vihdoin upputumaan tän uuden osa parin ja kyllä se oli taas sen arvoista! Tääki tarina on hyvin suunniteltu ja toteutettu kuten aikasemmat:) Elinor on tosi nätti toivottavasti sillee löytyy kivaa seuraa vielä! :D

    VastaaPoista
  7. Jee uusi osa ja hyvä sellainen! Tykkäsin todella paljon, hienosti jälleen kuvattu ja kerrottu! Kaikki sivuhahmotkin tuntuivat mielenkiintoisilta ja mielenkiinnolla jään odottelemaan jatkoa tarinalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Mukava saada positiivista palautetta. :)

      Poista
  8. Pääsinpä viiein kommentoimaan tännekin :D Hyvä osa oli jälleen!
    Fanny oli kyllä aika rasittava, mutta Elinor ja Edward sopisivat hyvin yhteen :) Ehkä Mariannekin löytää itselleen jonkun...
    Muutkin hahmot vaikuttavat mielenkiintoisilta.
    Jatkoa jään odottamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pääsit :) Rasitava on osuva, mutta aika lievä ilmaus kun Fannysta on kyse. Katsotaan, ehkäpä molemmat sisarukset löytävät jonkun rinnalleen.. tai sitten eivät :P Kiitos sinullekin kommentistasi!

      Poista
  9. Vähän venähti kommentointi kaiken muun kiireen ohella, mutta nytpä olisi tämäkin luettu :D

    Hyvä osa! Marianne on niin kaunis. Tosi raivostuttava tuo Fanny, toivottavasti joku vaikka puukottais sen :'D Edward on niin suloinen ja lutuinen ja uih. Haluan tietää tästä Brandonista enemmän! Mikä on eversti tämän surullisen naaman takana? Menetetty vaimo? Huumerinki? Ääh, haluan tietää. Hyvä osa kaikinpuolin, ilmoita jatkosta :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tuo mitään :) Minustakin Mariannesta tuli supernätti :> Huh, katsotaan nyt mitä Fannylle käy, ehkei sentään puukotusta :D Vaikka mistäpä sen tietää. Brandon on mielenkiintoinen hahmo, hänestä selviää kaikki aikanaan! Kiitos kommentista! :)

      Poista
  10. Vihdoin ja viimein ehdin lukea tämän osan :D
    Mulla on jo aavistus siitä, ketkä ovat ne urokset, joiden kanssa Elinor ja Marianne tarinan lopussa pariutuvat, mutten sano sitä vielä :D Katson sitten lopuksi, että olinko oikeassa.
    Mielenkiintoinen ja hyvä osa, kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saas nähdä osuvatko arvauksesi oikeaan ;) Kiitos sinulle kommentista! :)

      Poista
  11. Oi mikä osa. En ymmärrä syytä miksi en ole kommentoinut tätä osaa aikaisemmin, mutta kumminkin muistin lukeneeni tämän jo hyvä tovi takaperin.

    Tykkään edelleen tavastasi lavastella tarinaasi ja kirjoittamispuolesta myös. Simisi on myös tosi kauniita joka tarinassa.Ja toivon mukaan tässäkin tarinassa saadaan nähdä suhdekiemuroita, draamaa ja kivoja käänteitä juonessa.

    Ilolla ja mielenkiinnolla kyllä oottelen jatkoa että mitä oot mennyt tähän kehittelemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle käy aina noin, jos en jaska kommentoida heti :D Mutta mitäpäs tuosta, mukavaa että tuli vielä. Kiitos kovasti, mukava kuulla että jutuistani tykätään. Olen välillä aika kömpelö lavastaja ja käytän myös tarkoituksella pelin juttuja. Noita kaikkia olen kyllä suunnitellut mukaan, toivottavasti tulee miellyttämään. Kiitos paljon kommentista! :)

      Poista
  12. Oi miten voi olla että huomasin tämän vasta nyt! Voit toki tulla Jalaviin huutelemaan uusista osista :) (ja siellä on minullekin tullut uusi osa, voit lukea jos yhä kiinnostaa...)
    Mutta asiaan, tämä osa. Tarina suhdekiemurat seurapiiripörräily on hauskaa luettavaa :) Tykkään kuvien yhtenäisestä, tosi urbaanista fiiliksestä. Talot, simit, kaikkki on tosi persoonallisia. Tykkään tosi paljon, ja odotan innolla seuraavaa osaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, luulin, että olin laittanut ilmoituksen sulle, mutta se vissiin unohtui :/ Mutta tulen toki jatkossa ilmoittelemaan! :) Kiitoksia, ihanaa jos viihdyt tarinan parissa! Kiitoksia kommentista, käyn jossain vaiheessa lukemassa tuon Jalavien osan!

      Poista
  13. Pidin kovasti tuosta alkukohtauksesta aamukahveineen ja radioineen, Elinorin pieni puutarha oli mukava yksityiskohta. Mukavaa kun Mariannen työstäkin saatiin tietää lisää ;)
    Keskuspuisto oli kauniisti lavastettu, kaikkialla, vaikutti olevan jotakin :)

    Rouva Jennings vaikutti heti näyttämölle astuessaan lupaavalta, pidän teräväkielisistä vanhoista rouvista tarinoissa. Chris Brandonista en vielä osaa sanoa juuta enkä jaata. John ja Mary vaikuttivat sopivan vastakohtaiselta pariskunnalta, varmaan he täydentävät toisiaan :D
    Edwardin ja Elinorin lounaskohtaus oli jotenkin suloinen, toivottavasti näille kahdelle ei tule mitään vaikeuksia - tahtoo sanoa, että haistan vaikeuksia.
    Hieno osa jälleen kerran, jotenkin sulava ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunpa omatkin aamut olisivat noin rauhallisia, että ehtisi aina juoda kahvit rauhassa :D Kiitoksia, Keskuspuiston kohdalla Belladonna-poukaman valmistontit olivat avuksi ;D Tuollaiset rouvashenkilöt ovat minunkin suosikkejani, kirjoittamisen kannalta ei mistään helpoimmasta päästä, ettei replat mene liian.. noh sellaisiksi :D John ja MAry ovat tosiaan aika erilaisia, ehkä siinä piileekin heidän liittonsa salaisuus. Paljon kiitoksia kommentista! :)

      Poista